Lammracks
med örter och citron

Antal personer: 4
Tillagningstid: 1 H

Gnid in lammracksen med örterblandningen. Stek snabbt i het panna och grilla sedan dem i ugnen på
låg värme.

Bäckelidstorp fårgård och försäljning

Ingredienser:

  • 1 kg lammrack, ca 250 gram per person
  • 1 st citron, rivet skal, tvättad
  • rosmarin
  • timjan
  • basilika
  • salt
  • peppar
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade och krossade alternativt pressade
  • 3 msk olivolja

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 70-100 grader.
  2. Blanda örtkryddorna, vitlöken, salt, peppar, citronskal och olivolja.
  3. Låt köttet vara rums tempererat och gnid in köttet örtblandningen.
  4. Stek köttet snabbt i stekpanna för att få fin stekyta.
  5. Lägg köttet i ugnsfast form eller på plåt och ställ köttet i ugnen för att stekas klart på låg temperatur. Innertemperaturen ska vara 57 grader för rosa och saftigt kött (15-20 min).
  6. Servera med valfria tillbehör.