Lammstek

Antal personer: 8-10
Förberedelsetid: 20min
Tillagningstid: 1H 45min

Detta är ett recept när ni ska ha storbjudning och vill bjuda på något över det vanliga!

Bäckelidstorp fårgård och försäljning

Ingredienser:

  • 2,5 – 3 kg lammlår
  • 4 vitlöks klyftor (hackade)
  • 1 matsked olivolja
  • 1 matsked färsk rosmarin
  • 1 matsked hackad färsk timjan
  • 1 matsked Dijonsenap
  • 1 matsked salt
  • 2 teskedar svartpeppar

Tillagning:

  • Sätt ugnen på 180 grader
  • Klä en ugnspanna med aluminiumfolie.
  • Torka av köttet med en kökshandduk alternativt med pappershanddukar.
  • Med hjälp av en vass kniv, gör grunda snitt över hela lammets ovansida.
  • I en liten skål, blanda vitlök, olivolja, rosmarin, timjan, dijonsenap, salt och peppar
  • Placera lammet (fettsidan uppåt), på ett galler, i den förberedda ugnspannan. Sprid vitlöksblandningen jämnt över lammet och gnugga noggrant in i de skårade snitten.
  • Ställ in i ugnen och stek tills den når en innertemperatur på 57 grader (ungefär 1 timme 30 minuter till 1 timme 45 minuter).
  • Låt köttet vila 15 minuter innan du serverar.

 

Tillbehörsförslag: Hasselbackspotatis och en god krispig sallad.