Tänk på att köttet blir bättre om det är rumstempererat när du börjar steka!
Och använd gärna stektermometer för att få bästa resultat
För långkok (grytor) passar:
För ugnen passar:
För grillning och stekning passar:
Medium-Rare (Rosa) – 55 grader
Medium (Ljusrosa) – 60-65 grader
Well done (Välstekt) – 70 grader
Ca 10 personer
Antal personer: 10
Tillagningstid: 2H 20Min
En fantastisk lammgryta med potatis och morötter.
Passar perfekt till höstfesten eller söndagsmiddagen.
För 4 personer
Antal personer: 4
Tillagningstid: 1H
Gnid in lammracksen med örter, citron, vitlök, salt, peppar och olivolja. Stek snabbt i het panna och grilla sedan dem i ugnen på låg värme. Tillbehör kan varieras, till exempel rostade rotsaker och sallad. Otroligt gott och enkelt!
Långkok är något av det godaste som finns och det är nästan omöjligt att misslyckas med!